sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Hyvää Runebergin päivää!

Noin viikko sitten päätin, että teen töihin Runebergin torttuja. Kuitenkin ajatus perinteisestä "torttumallista" ei oikein houkuttanut, vaan halusin kokeilla jotain uutta. Ajattelin, että kakkumallinen voisi olla kiva; siitä saa jokainen ottaa juuri haluamansa kokoisen palan. Itselläni on aina ongelma syödä kyseistä torttua, koska pidän pohjasta ja päällisestä yhdessä, mutta kaupan tortut on aina niin korkeita, että päällistä ei riitä jokaiselle suupalalle. Kakussa taas olisi päällistä enemmän suhteessa torttuversioon.

Sitten pitikin metsästää sopivaa ohjetta, joka oli hankalin vaihe. Monenlaista ohjetta löytyi, mutta aina oli jotain mikä ei miellyttänyt. Jokaisella kuitenkin on omat makumieltymykset, joten halusin ohjeen olevan mahdollisimman yksinkertainen. Äidiltä löytyi hyvä perusohje, jota kuitenkin pikkuisen muutin.

No, entäs taikinan koko..ohjeessa sanottiin sen riittävän n. 12 paperivuokaan. Yritin mittailla kuinka monta paperivuokaa menisi halkaisijaltaan 20cm olevaan vuokaan. Päätin ottaa varman päälle ja tehdä kaksinkertaisen taikinan. Tässä ohje:

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tippaa karvasmantelia (käytin itse manteliaromia)
ja oma lisäykseni: 1 tl kardemummaa

Päälle:
vadelmahilloa
tomusokeri-vesi-seos

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat hyvin vatkaten. Lisää karvasmanteli. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Levitä jauhotettuun vuokaan (painele hieman tasaiseksi) ja paista 175 asteessa n.30 min.
Kostuta tässä vaiheessa, jos haluat (kiehautin vettä ja sokeria ja lisäsin sitruuna-aromia). Jäähtyneelle pinnalle levitä hillo ja sokerikuorruterengas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa! Jätäthän
jotakin viestiä itsestäsi :)

Leave a comment :)
-Henna