Isänpäivää vietettiin kakuttelun merkeissä. Oma isä ja miehen isä sai tällaisen Italialaisen omenakun. Tämä ohje on saatu rakkaalta entiseltä työkaverilta. En tiedä kuinka paljon Italiaa tässä on, mutta siis todella hyvää on. Yleensä käytän maustamatonta tuorejuustoa, mutta nyt laitoin puolet määrästä Valion Mango-tuorejuustoa. Tuli aika hyvän makuista.
Ohje mitoitettu n.24-26cm vuokaan..
Pohja:1½dl oliiviöljyä
n. 3dl sokeria
3 munaa
2tl kardemummaa
1tl kanelia
1tl inkivääriä
1dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
½tl suolaa
2 omenaa raasteena
3½-4dl vehnäjauhoja
Täyte ja kuorrute (tämä on kaksinkertaisena, kun tykkään siitä niin paljon):
100g sulatettua voita
5 dl tomusokeria
400g maustamatonta tuorejuustoa (vinkki: laita toinen puolikas Valion Mango-tuorejuustoa)
4tl vaniljasokeria
Pohja:
Sekoita öljy ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen, voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää muna-öljy-sokeri seokseen. Lisää lopuksi omena raaste joukkoon.
Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista +175 asteisessa uunissa n.35-40 min. melkein alimmalla tasolla. Paistoaika riippuu uunin tehokkuudesta. Kakkua ei kannata paistaa liian kuivaksi.
Täyte ja päällinen:
Sulata voi miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä väliin puolet täytteestä ja toinen osa täytteestä kakun päälle. Koristele vaikka mantelirouheella.
Sitten täytekakku, Ombre choco cake :) Näin Belle Baien sivuilla ihanan kakun koristelun ja koska omat ideat pyöri lähinnä ristiäiskoristeiden ympärillä, päätin napata tästä kiinni..
Pohjana on kaakaopohja ja koska meillä tykätään suklaasta ja vadelmista (ja mansikoistakin :), täytteeksi tuli kaakao-vanukas, jonka ohjeen bongasin Kinuskikissan sivuilta, tein vain hieman pienemmän annoksen. Vanukkaan alle tuli vadelmia ihan sellaisenaan.
Kaakaovanukas-täyte:
500g kaakaovanukasta
5 liivatelehteä
½ vettä
Koristelusta: Vatkasin n.6 dl kermaa, jonka jaoin kolmeen osaan: 2/4 vaalea osa, 1/4 vaaleanruskea ja 1/4 tumman ruskea.
Kermaa ei saa vatkata liian kovaksi ennen jakoa, koska kun lisätään kaakaojauhe, kermasta tulee entistä jytkympää.
Sekoitin vaaleanruskeaan osaan 2 rkl ja tumman ruskeaan 4 rkl kaakaojauhetta.
Aloitin pursottamisen alhaalta tummimmasta väristä ja etenin ylöspäin. Vaalean osan aloitin ulkoreunasta ja siitä kohti keskustaa.
Kuulemma on tyttömäisen näköinen, mutta kelpasi kuitenkin :) Ja maku oli juuri sopiva, raikasta eikä liian makeaa..
Hyvää Isänpäivää vielä kaikille Iseille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Heippa! Jätäthän
jotakin viestiä itsestäsi :)
Leave a comment :)
-Henna